KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Muž, který zavraždil nevěrnou manželku, dostal nižší trest

Na 15,5 roku za mříže poslal ve středu Vrchní soud (VS) v Olomouci Ladislava Dreslera (47), který loni v květnu kvůli nevěře ubodal svoji manželku. O dva a půl roku mu tak snížil původní 18letý trest, který mu letos 8. února uložil Krajský soud (KS) v Ostravě.


Po vraždě Dresler založil požár a sám se pak pokusil také skoncovat se životem. To se mu ale nepovedlo, když včas přivolala pomoc jeho dcera.

Vraždu si pečlivě připravil poté, co si loni 30. května v Novém Jičíně ověřil své podezření, že jeho manželka od jara 2011 navázala vztah s jiným mužem. Tehdy začal uvažovat o důrazném řešení této situace, včetně možnosti usmrcení ženy, případně i sebe samého. Téhož dne po návratu do obce na Novojičínsku, kde bydleli, zablokoval osobním automobilem vjezdová vrata do dvora domu, aby zamezil jejich otevření.

Dvakrát bodl ženu nožem do zad

V průběhu noci opakovaně kontroloval, zda se jeho manželka nachází v ložnici a zároveň si připravil únikovou cestu z domu na zahradu.

Na druhý den časně ráno, kdy se žena v koupelně připravovala do zaměstnání, s kuchyňským nožem o délce čepele 19,6 centimetrů k ní zezadu nečekaně přistoupil a dvakrát ji razantně bodl do zad, čímž jí způsobil smrtelné zranění, na které během krátké chvíle zemřela.

Pokusil se oběsit

Poté odešel s kanystrem benzínu do zahradní kůlny, dveře zajistil zevnitř proti otevření kabelem, vše tam benzínem polil, zapálil a současně se pokusil oběsit na oprátce. Díky včasnému zásahu dcery, která přivolala pomoc, se však podařilo oheň uhasit, oprátku odřezat a obžalovanému zachránit život.

Dresler se k vraždě nikdy nedoznal, ale ani nepopřel, že by ji spáchal. Tvrdil, že si na nic nepamatuje. U VS se dožadoval mírnějšího trestu s tím, že KS podle něj zohlednil jen jednu polehčující okolnost, a to jeho bezúhonnost. Zároveň se všem pozůstalým omluvil.

Jinak vedl řádný život

„Na nic si nevzpomínám, ale je jasné, že jsem všem způsobil velké utrpení. Vzdám se všeho, co mám, abych to alespoň dětem kompenzoval. Vím však, že maminku jim to nevrátí,“ uvedl Dresler.

VS mu poté vyhověl. „Trest byl nepřiměřeně přísný, a to i přesto, že obžalovaný vraždil po předchozím uvážení a zákeřně. Šlo totiž u něj o výjimečný exces v jeho jinak řádném životě,“ vysvětlil Právu mluvčí VS Petr Angyalossy.


(Zdroj: Krimi Zprávy Nový Jičín)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín